Runderlappen in dobbelsteentjes van circa 2½ x 2½ cm snijden en bestrooien met zout en peper. Uien pellen en in ringen snijden. Circa 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Circa 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen in de braadpan de boter verhitten. Uien toevoegen en in 3 minuten zachtjes fruiten. Uien uit de pan nemen en de boter opnieuw verhitten. Vlees toevoegen en al omscheppende op matig hoog vuur in circa 5 minuten licht bruin bakken. Bloem erover strooien en al roerend nog een ½ minuut meebakken. Aan het vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker, appelstroop en azijn. Al roerende aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 2½ uur zachtjes laten stoven tot het vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee met circa 2 theelepels maizena: maizena in een kopje met 1 theelepel koud water tot een glad papje roeren. Al roerende aan de kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot de hachee lichtgebonden is. Hachee op smaak brengen met zout en peper. Wat eten we bij de hachee: de lichtzure smaak die zo kenmerkend is voor de hachee leent zich uitstekend voor een wat zoetere groente, zoals rode kool met appeltjes of gekookte bietjes. Ook is hachee met hutspot, peen met uien, een geliefde combinatie. En wat let u om eens iets anders uit te proberen. Een kleine ovenschotel met een laagje, hachee en bijvoorbeeld tutti frutti. Of hachee met zilvervliesrijst en een gemengde salade.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept