Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kalkoenborst open en sla hem plat. Smeer de binnenkant met de helft van de pittige pesto in. Leg de kalkoenborst tot gebruik, afgedekt met plasticfolie, in de ijskast. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd deze in dunne plakken. Bak ze in wat olijfolie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Snipper de sjalotjes. Was en droog de spinazie. Verwarm een ruime koekenpan, giet er wat olie in en bak de sjalotjes en de spinazie kort aan. Leg een stuk plasticfolie uit en leg daarop het spek, dakpansgewijs, ter grote van de kalkoenborst. Leg hierop de kalkoenborst met de pestokant naar boven. Beleg deze met de rauwe ham en de mozzarella plakjes en bestrijk deze met de rest van de pesto. Leg er, als laatste, de aubergineplakken en de spinazie op. Rol de rollade met behulp van het plasticfolie strak op en bind hem vast met keukentouw. Braad de rollade aan alle kanten aan in een beetje olijfolie en boter. Leg de rollade in een ovenschaal. Giet het vet uit de pan, blus de pan af met de witte wijn en kippenbouillon, breng het aan de kook en giet het vocht over de rollade. Leg er de knoflook, de kruiden en de ui bij en braad het geheel gedurende 35 min. in de oven. Bedruip de rollade regelmatig en keer hem af en toe om. Zeef het braadvocht en gebruik dit eventueel als jus.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
280
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept